2015. január 25., vasárnap

A dolgok nem csak úgy megtörténnek, valaki megteszi őket

Ismét cél keresztben!
                                                       


   Ismét egy sikereket hozó hét kezdetén állunk, kedves olvasóim. Tisztelettel és szeretettel üdvözlök mindenkit! A mai napra választott bejegyzésem alap gondolatának kiválasztásakor arra gondoltam, hogy jó lenne valahogy felráznom Önöket. Bizonyára mindenki egyet ért velem, amikor azt mondom, hogy a hét indítása nem mindegy. Főleg ha a címet vesszük alapul. Ahhoz, hogy valami jó történjen, nekünk is hozzá kell járulnunk a saját részünkkel. Nem szabad várnunk, hogy majd a sült galamb berepül a szánkba, főleg ha még ki sem nyitottuk a szánkat. És mi van, ha tényleg berepül, de mivel nem vagyunk, felkészülve rá nem tudjuk megrágni és lenyelni. Igen sokan sokszor a sült galambbal a szájukban halnak éhen vagy épp fulladnak meg. Hát nem szégyen az, amikor mások körülöttünk rajtunk nevetnek, mivel akkora lehetőségeket hagyunk ki amekkora fenekestül meg tudná változtatni az életünket?
    Sokan most azt mondhatják, hogy ők még nem találkoztak ilyen alkalommal. Pedig tiszta szívből hiszek abban, hogy mindenki életében nagyon sok ilyen lehetőség van, csak észre kell venni. Jómagam is sokszor mentem el efféle lehetőségek mellet és csak sokkal később vettem észre. Sajnos akkor, mikor már nem lehetett tenni semmit. Csupán egy dolog az, amit ilyenkor mégis tenni lehet, tanulni a hibánkból és szorgosan felkészülni a következő ilyen találkozásra. A felkészülés nagyon fontos, nyitott szemmel kell járnunk a világot. Napról napra tanulnunk kell.
   Amikor viszont eljön az alkalom, felkészülten elébe kell állnunk és meg kell tennünk, amit kér tőlünk az élet. Meg kell tennünk azt, amit más nem tehet meg helyettünk. Cselekednünk kell, és nem is akárhogyan, akkor és ott abban a szent percben, mert amíg mi gondolkodunk, és nem cselekszünk a lehetőség elillan, és mi csak bámulunk utána nagy bambán.
    Legyünk mi magunk azok, akik megtesszük a kellő lépéseket és megmártózunk a siker fényében. Legyünk mi azok az emberek, akikre mások irigykednek, és ne azok, akik másokra irigykedünk. Engedjük meg másoknak, hogy felnézzenek ránk és példát vegyenek rólunk. Ne bámuljuk sóvárogva azt, amit szeretnénk, hanem álljunk fel, húzzuk ki magunkat és tegyük meg, amit meg kell tenni, hogy elérjük a célunk.

   Jó hetet, és cselekvésekben gazdag napokat kívánok mindenkinek!. 

Jó gondolkodást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése